Vleermuizenverblijf nachttuin van Wier

Projectomschrijving.

Hoog in provincie Fryslân waar vergezichten, wad en dijken het landschap beheersen, ligt het dorpje Wier. Hier stond ooit een machtige state, de robuuste behuizing van de welgestelde families Van Lauta en Van Hiddema. Enkel een terp is nu nog de zichtbare herinnering aan de luisterrijke historie van de Lauta-State. Hier is een nachttuin bedacht, op een plaats waar de nachten nog echt nacht zijn. Een plek waar lichtvervuiling nauwelijks naam heeft.

Met een telescoop kan de bezoeker hier binnenkort de hemelse pracht van sterren en planeten aanschouwen. Ook verrijzen hier vleermuizenverblijven, in de vorm van reusachtige droppingskokers, verwijzend naar de tijd van de Duitse bezetting en de droppings die hier voor het verzet werden gedaan. Smart Constructions construeerde de kokers, bedacht en ontwikkelde het concept in nauwe samenwerking met NRJ Architecten. Een ingenieus systeem aan de binnenkant van de koker stelt de bezoeker in staat de aanwezige vleermuizen aan de buitenkant gade te slaan.

Wij bedenken en realiseren technische oplossingen.

Totaalpakket voor slimme constructies

Wij zijn Smart Constructions. Wij zijn een engineerings- en constructiebedrijf. Uiteenlopende projecten in roestvast staal, aluminium en hoogwaardige staalsoorten ontwikkelen en bouwen wij. Specialistische opdrachten is waar wij voor staan. En dat voor de meest uiteenlopende markten.

Met onze uitgebreide praktijkkennis construeren we tijdens de ontwerpfase. Een grote variëteit van telkens weer nieuwe technische oplossingen realiseren wij zo. Op een vakkundige en professionele manier. Van sterkteberekeningen voor constructies, gecertificeerd laswerk tot omgaan met museale stukken. En van realisatie van stalen hydraulische en technische componenten voor de scheepvaart tot hoogkwalitatieve aanpassingen voor de luxueuze jachtbouw.

Ons team bestaat uit solide deskundigen. Allemaal vakmensen met kennis van zaken. Allemaal gespecialiseerd in ontwerp, detailengineering en procesautomatisering. Ook beschikken wij over een deskundige montagedienst die de constructies plaatst en onderhoudswerkzaamheden op locatie uitvoert. Kortom: wij nemen uw uitdaging graag aan!

Lees meer…

Solidcompany