Nationaal Militair Museum

Projectomschrijving.

Nederland kent een rijke historie op het gebied van militaire vliegtuigen. Door de jaren heen is er continu geïnvesteerd in een stabiele luchtmacht. Mede daardoor is er een prachtige collectie toestellen en andere militaire materialen te bewonderen in het Nationaal Militair Museum (NMM) te Soesterberg. Als Smart Constructions waren wij betrokken bij de herinrichting van het museum. Met name bij het herplaatsen van de vliegtuigen.

Secuur en accuraat werken. Dat stond centraal bij deze opdracht. Het fragile materiaal van de antieke vliegmachines mocht onder geen beding lijden onder de manier van ophangen. Detailengineering speelde hier een grote rol. De historische vliegtuigen prepareerden we daarom vakkundig. Met omkeerbare hulpconstructies bevestigden we ze veilig, vertrouwd en gecertificeerd aan het plafond van de publieke ruimte. Tentoongesteld op een spannende, dynamische manier. Verder restaureerden we een V2, reconstrueerden we een Sperwer en plaatsten we meerdere historische vliegtuigen op sokkels (project Poortwachters).

Wij bedenken en realiseren technische oplossingen.

Totaalpakket voor slimme constructies

Wij zijn Smart Constructions. Wij zijn een engineerings- en constructiebedrijf. Uiteenlopende projecten in roestvast staal, aluminium en hoogwaardige staalsoorten ontwikkelen en bouwen wij. Specialistische opdrachten is waar wij voor staan. En dat voor de meest uiteenlopende markten.

Met onze uitgebreide praktijkkennis construeren we tijdens de ontwerpfase. Een grote variëteit van telkens weer nieuwe technische oplossingen realiseren wij zo. Op een vakkundige en professionele manier. Van sterkteberekeningen voor constructies, gecertificeerd laswerk tot omgaan met museale stukken. En van realisatie van stalen hydraulische en technische componenten voor de scheepvaart tot hoogkwalitatieve aanpassingen voor de luxueuze jachtbouw.

Ons team bestaat uit solide deskundigen. Allemaal vakmensen met kennis van zaken. Allemaal gespecialiseerd in ontwerp, detailengineering en procesautomatisering. Ook beschikken wij over een deskundige montagedienst die de constructies plaatst en onderhoudswerkzaamheden op locatie uitvoert. Kortom: wij nemen uw uitdaging graag aan!

Lees meer…

Solidcompany