Kazemattenmuseum

Projectomschrijving.

De Kazematten te Kornwerderzand is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg in eerste instantie vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten enkele dagen stand te houden tegen een overmacht van 17.000 Duitsers. Een historische plek om in ere te houden. Voor de modernisering nam het Kazemattenmuseum Smart Constructions in de arm.

Tegenwoordig bestaan de Kazematten uit een monument en een museum. Als Smart Constructions hebben we hier diverse projecten uitgevoerd. We werkten mee aan de herinrichting van het monumentenplein. In samenwerking met een architect produceerden en plaatsten we cortenstalen elementen. Ook richtten we een aantal kazematten opnieuw in.

Bijzonder is de spiegeltoren. Deze toren is gebaseerd op een vooroorlogs ontwerp. Eind 2018 realiseerden we een hedendaagse replica. Geheel volgens eigentijdse museumbeleving is de bediening ervan interactief. Museumbezoekers kunnen met handels de spiegelconstructie activeren.

Wij bedenken en realiseren technische oplossingen.

Totaalpakket voor slimme constructies

Wij zijn Smart Constructions. Wij zijn een engineerings- en constructiebedrijf. Uiteenlopende projecten in roestvast staal, aluminium en hoogwaardige staalsoorten ontwikkelen en bouwen wij. Specialistische opdrachten is waar wij voor staan. En dat voor de meest uiteenlopende markten.

Met onze uitgebreide praktijkkennis construeren we tijdens de ontwerpfase. Een grote variƫteit van telkens weer nieuwe technische oplossingen realiseren wij zo. Op een vakkundige en professionele manier. Van sterkteberekeningen voor constructies, gecertificeerd laswerk tot omgaan met museale stukken. En van realisatie van stalen hydraulische en technische componenten voor de scheepvaart tot hoogkwalitatieve aanpassingen voor de luxueuze jachtbouw.

Ons team bestaat uit solide deskundigen. Allemaal vakmensen met kennis van zaken. Allemaal gespecialiseerd in ontwerp, detailengineering en procesautomatisering. Ook beschikken wij over een deskundige montagedienst die de constructies plaatst en onderhoudswerkzaamheden op locatie uitvoert. Kortom: wij nemen uw uitdaging graag aan!

Lees meer…

Solidcompany