Architectonische objecten, divers

Projectomschrijving.

Smart Constructions bouwt creatieve objecten voor diverse opdrachtgevers, met een grote verscheidenheid aan doelen. Ideeën van de meest uiteenlopende soort kunnen wij vormgeven tot een daadwerkelijk geproduceerd object.

We denken mee, bedenken en realiseren uw concept. Altijd in nauw overleg en in samenspraak met opdrachtgevers of daarbij in de arm genomen architecten. Op deze wijze realiseerden wij onder meer:

  • Lessenaar/ presentatiestandaard Abe Bonnema Stichting.

Sinds 2013 reikt de Abe Bonnema Stichting ieder jaar een prijs uit ter bevordering van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Geheel in de stijl van Abe Bonnema is een standaard ontworpen van waarachter de genomineerden worden toegesproken tijdens de uitreiking. Smart Constructions vervaardigde de lessenaar naar het idee van en in nauwe samenspraak met BètHa-architecten.

  • Afscherming patiëntenwachtruimtes Zuyderland, ziekenhuis in Sittard

Ziekenhuizen zetten steeds vaker in op beleving. Is de sfeer goed? Voelen patiënten zich op hun gemak? Ziekenhuis Zuyderland is gebouwd met dit gegeven in ogenschouw. De wachtruimtes op het interne ziekenhuisplein spelen een belangrijke rol binnen dit concept. Smart Constructions bouwde subtiele afschermingen volgens idee van BètHa Architecten.

  • Renovatie en herstructurering ‘woksteeg’ Drachten

In Drachten, tussen het Sander Israëlplein en het Moleneind, bevindt zich een doorgang dat zijn weg vindt onder gebouwen door. In de loop der jaren is deze zogenaamde ‘woksteeg’ enigszins verpauperd. Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher bedacht een plan dat aansluit bij de van oorsprong ambachtelijke allure van Drachten. Smart Constructions geeft letterlijk handen en voeten aan dit kunstzinnige project.

  • Tútsjend Ark, Drachten

Een achtergrond van harde werkers, arbeiders en turfschippers. Van oorsprong is de bevolking van Drachten zo in grote lijnen te definiëren. Tútsjend Ark betekent kussend gereedschap en is een ode aan het Drachtster handgereedschap. Dit kunstwerk is vanaf eind 2019 te zien in de Woksteeg en de Kerkstraat. Het ontwerp is van beeldend kunstenaar Loes ten Anscher. Als Smart Constructions zorgen wij ervoor dat het kunstwerk veilig, stabiel en vertrouwd op de plaats van bestemming blijft hangen.

Wij bedenken en realiseren technische oplossingen.

Totaalpakket voor slimme constructies

Wij zijn Smart Constructions. Wij zijn een engineerings- en constructiebedrijf. Uiteenlopende projecten in roestvast staal, aluminium en hoogwaardige staalsoorten ontwikkelen en bouwen wij. Specialistische opdrachten is waar wij voor staan. En dat voor de meest uiteenlopende markten.

Met onze uitgebreide praktijkkennis construeren we tijdens de ontwerpfase. Een grote variëteit van telkens weer nieuwe technische oplossingen realiseren wij zo. Op een vakkundige en professionele manier. Van sterkteberekeningen voor constructies, gecertificeerd laswerk tot omgaan met museale stukken. En van realisatie van stalen hydraulische en technische componenten voor de scheepvaart tot hoogkwalitatieve aanpassingen voor de luxueuze jachtbouw.

Ons team bestaat uit solide deskundigen. Allemaal vakmensen met kennis van zaken. Allemaal gespecialiseerd in ontwerp, detailengineering en procesautomatisering. Ook beschikken wij over een deskundige montagedienst die de constructies plaatst en onderhoudswerkzaamheden op locatie uitvoert. Kortom: wij nemen uw uitdaging graag aan!

Lees meer…

Solidcompany