Smart Constructions

Hang 'em High!

Smart Constructions op bijzondere hoogte! Smart Constructions gaat geen uitdaging uit de weg. Complexe vraagstukken, nauwkeurig maatwerk, wij pakken het met beide handen aan. Afgelopen maanden zijn wij met onze engineers en vakmensen volop aan de slag geweest in het nieuwe Nationaal Militair Museum te Soesterberg. In dit museum worden de collecties van het Legermuseum uit Delft en het Militaire Luchtvaartmuseum uit Soesterberg samengebracht.

">

“In januari van dit jaar hebben we meegedaan aan een Europese aanbesteding die vanuit het ministerie van Defensie was uitgeschreven. De opdracht was het bevestigen van 20 militaire vliegtuigen aan de plafondconstructie van het nieuwe museum. De bedoeling is dat de bezoekers van het museum straks de vele historische vliegmachines, zoals de Dakota en de B25, op een mooie manier, vanuit allerlei hoeken, kunnen bewonderen. "Ze moeten zodanig worden bevestigd, dat ze in een realistische vliegpositie hangen”, aldus Johannes de Haan, eigenaar van Smart Constructions.

Vliegtuigen zijn niet gebouwd om stil te hangen. Het is alleen daarom al een enorm uitdagend project. Kisten van vele tonnen aan een plafond bevestigen op een zodanige wijze dat de juiste bevestigingspunten in de historische vliegmachines worden gebruikt waarbij de kist volledig in zijn originele staat behouden blijft. Dat vergt vele berekeningen, engineering, 3-D visualisaties, buiten de kaders denken, praktische kennis, een nuchtere kijk en natuurlijk ook vakmanschap. Johannes koos ervoor om op elk te bevestigen vliegtuig iedere keer een eigen tweetal van zijn vakmensen aan het werk te zetten. In een combinatie van theorie en praktijk. “De combinatie van de theoretisch competentie van een engineer gekoppeld aan de praktische kennis van een vakman van de werkvloer zorgt ervoor dat er een goede balans tussen kennis en uitvoering ontstaat. Bovendien werken we met een klein team waardoor de betrokkenheid bij het project maximaal is en we snel kunnen beslissen en aktie ondernemen!"

Ondertussen hebben op 12 juni 2014 alle 20 kisten hun plek aan het plafond gekregen.

SC in het nieuws!

Meer informatie


smartconstructions.pdf   351.99 KB